Kulso_ut_projekt
Románd község

Projektazonosító: 3300046572

TOP-pályázat
Románd község

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00024

previous arrow
next arrow

Polgármesteri beszámoló

2014. október 21-i önkormányzati választások után megkezdte munkáját az új polgármester és a képviselő testület. Fő célunk: a Kultúrház és az Önkormányzati hivatal épületének felújításának befejezése, 2015. március 31-i időpont betartásával. Az egész felújított épület ünnepség során lesz átadva a falu lakóinak. A régi-új hivatalban kialakításra kerül egy helyiség a falugondnok részére, ahol lehetőség lesz az ételhordók elhelyezésére, leadására.

A polgármesteri programban leírt cél a falugyűlés, összehívása november hónapban megtörtént, ahol az aktuális problémák meglettek tárgyalva, beszélve. Szintén ebben a hónapban vettük fel és kötöttük meg a pályázatfigyelő céggel a szerződést.

Az ingatlanadó módosítása is megtörtént. Az állandó romándi lakos nem fizet adót, az korábbi döntéshez képest, amikor tartósan itt kellett élnie a családnak ahhoz, hogy 1 év után az ingatlanadót töröljék. Így a községbe beköltözőknek segítséget nyújtunk a letelepedéshez.

Első alkalommal megpályáztuk meg a szociális tűzifát a rászorulóknak, 14 beadott pályázatból 10 családnak osztottunk ki tűzifát.

A Bursa Hungarica pályázatot 3 főiskolás pályázta meg. Ők 10000 Ft/hó ösztöndíjban részesülnek.

A gyerekeknek a karácsony közeledtével 3000 Ft/gyermek támogatást osztottunk ki.

Kitűzött célokat, terveket továbbra is szem előtt tartjuk, és azon vagyunk, hogy ezeket megvalósítsuk.

Slide 1

Keresés

Copyright © SoftwareAce Bt. Minden jog fenntartva!